Tre millioner bloggklikk fra VG

20121221-Lesernes-VGLesernes VG er VGs spalte der blogger løftes frem for VGs 1,794 millioner lesere. Nå har jeg sjekket tallene for i år, og de er strålende!

Gjennom 2012 har Lesernes VG anbefalt 856 blogginnlegg som har fått over 37.000 kommentarer og over 3 millioner klikk. Et interessant poeng ved disse tallene er at hvert innlegg i snitt hadde 3,2 kommentarer før det ble anbefalt på Lesernes VG, og hele 42,5 etter anbefalingen. Veldig bra, for Lesernes VG skal vise vei til gode norske blogger som kan skape debatt eller være til nytte.

Det er blitt mye mat i høst. Kanskje litt vel mye, men matbloggene har virkelig blitt gode det siste året så det er ganske fortjent. Siden vi har satset spesielt på mat er det også moro at matbloggerne nå får en hel side i papir-VG på fredager. Hvis du har lyst til å presentere din favorittoppskrift er det bare å gi beskjed. De fem mest leste matoppskriftene fra Lesernes VG er (tam tamtaram):

En rekke innlegg har skapet debatt og de ti som har gitt mest engasjement i høst er:

PS! Siden oktober 2010 har 2179 blogginnlegg fått en anbefaling fra Lesernes VG. De har til sammen fått over 91.000 kommentarer og over 7 millioner klikk. Pretty neat, uh.

12 kommentarer om “Tre millioner bloggklikk fra VG

 1. Hvordan ser fordelingen av klikk og kommentarer ut? Det et ganske meningsløst å snakke om snittverdier om ikke det er snakk om en Normal-fordeling (og om den er, gi gjerne bort standardavviket også). Mye av trafikktallene for sosiale medier/web 2.0 er snarere eksponentielt fordelt (eng: power law/Zipf’s law), og da gir medianer mer nytte. Dere kan kanskje legge ut datagrunnlaget (anonymisert, selvfølgelig), eller lage noen diagrammer?

  • Ja Morten, la meg komme tilbake med flere tall på nyåret. Det er også interessant å se på kjønnsfordelingen og tematikken i dette.

  • Har lagt bloggen inn i RSS-oversikten min, så får jeg fulgt med når det oppdateres, er nysgjerrig på mer av statistikken. Kjønnsfordeling og slikt er selvfølgelig også veldig interessant. Ha god jul så lenge!

 2. Veldig bra tiltak synes jeg, både som leser og bidragsyter. Kanskje dere skal innføre en «Lesernes VG pris» med diplom for de mest leste / kommenterte. Så blir vi enda gladere og blogger enda mer :)

 3. Du er inne på noe jeg lurer på, matbloggene. Jeg antar de gir veldig mange flere klikk enn alle andre blogger. Hvor langt ned på lista kommer den første bloggen som ikke dreier seg om mat? Er avstanden så stor at det er uaktuelt å ha noe annet enn mat i helgene?

  Bra forslag fra karibua forresten(VG-pris). Jeg har registrert at det finnes ulike bloggpriser, men er usikker på om det er kvalitetspriser eller popularitetspriser. Kunne det være aktuelt med en Schibsted-pris? Men det hadde kanskje gitt en uønsket effekt, som å redusere avstanden mellom journalist og blogger?

  • Jeg husker ikke tallene i farten (sitter på vei til juleferie) men kan komme tilbake til det på nyåret. Generelt gir oppskrifter mange klikk men få kommentarer, mens nære samfunnsaktuelle innlegg gir flere kommentarer og noe færre klikk.

   God jul :)

 4. Syns det er kjempebra at hverdagsbloggerne dras fram i lyset på denne måten, enten de debatterer i innleggene sine eller lager mat. Det trigger litt ekstra når man plutselig kan skrive besøkstallene med gaffel..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s